Autorităţile competente să verifice respectarea prevederilor caietului de sarcini
|
Organismul de Inspecţie şi Certificare din cadrul Î.S. „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare”, MD Str. E. Coca nr. 28, MD-2064, Chişinău, Republica Moldova
|
Descrierea produsului
|
„Plăcinta miresei” are un gust natural fin, conferit de combinaţia din amestecul de aluat copt şi umplutură obţinută din brânză de vaci îmbinată cu ou, zahar şi sare, având o consistenţă fină, moale, stratificată, cu umplutură densă ce se ţine bine în aluat. De obicei „Plăcinta miresei” este coaptă în cuptor tradiţional, dar se permite şi în cuptor electric. Poate fi asortată cu smântână, iaurt natural sau cu iaurt cu fructe, lapte acru, chişleag sau cu băuturi nealcoolice reci. Preparat „Plăcinta miresei” Aspectul Articolele întregi de formă rotundă, bine coapte, cu crustă fină. exterior: Pot fi tăiate pe diagonală în mai multe porți (4-6 porții). La tăietură se observă 6 straturi de aluat, iar marginile cu o crustă din aluat cu o înălțime de 3-5 cm, ce își păstrează forma tăvilor gofrate.
după suprafață: Suprafața rămâne lucioasă, fără crăpături, încrețituri, adâncituri, presărată puțin cu zahăr.
după culoare: Suprafața şi baza uniformă, rumenă de la aurie până la maro-deschis. În secțiune miezul şi umplutura din brânză alb-gălbuie.
după gust: Gustul e plăcut, specific aluatului copt, crusta suprafeței e puțin dulce, iar umplutura cu gustul de amestec din brânză şi ou, se simt nuanțe ușoare de ulei şi unt. după miros: Mirosul e plăcut, specific aluatului copt şi umpluturii folosite, se simte ușor prezența amestecului de ulei şi unt. Textura: Consistența fină, moale, stratificată, umplutura densă, se ține bine în aluat. Nu se admit: Gust şi miros străine şi impurități organoleptic perceptibile, inclusiv de ingrediente arse sau crude. Aspect uleios.
De obicei are formă rotundă obținută în urma coacerii într-o tavă de formă respectivă cu margini încreţite sau gofrate. Plăcinta se prepară dintr-un aluat suficient de vârtos, dar şi elastic, care bine se întinde pe o suprafaţă pregătită, după coacere este tare, dar şi crocantă în acelaşi timp. Umiditatea la coacere dispare din aluat, rămâne puţin umedă în interior datorită umpluturii, care conţine brânză de vaci, densitatea preparatului este una medie, culoarea aluatului (albă) până la coacere şi de la aurie până la maro-deschis după coacere.
|