Autorităţile competente să verifice respectarea prevederilor caietului de sarcini
|
Organismul de Inspecţie şi Certificare din cadrul Î.S. „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare”, MD Str. E. Coca nr. 28, MD-2064, Chişinău, Republica Moldova
|
Descrierea produsului
|
„Borş cu burecheţi” are un gust natural plăcut, conferit de combinarea gustului unui bulion de legume, şi burecheţilor preparaţi din carne de porc şi aluat nedospit cu ouă, dulce-acriu pronunţat, obţinut datorită prezenţei sucului de roşii şi borşului acru tradiţional, potrivit de condimentat cu piper negru, frunze de dafin şi verdeaţă proaspătă de pătrunjel. Culoarea legumelor fierte este naturală, iar a aluatului de burecheţi este albă-cremă sau gălbuie. Mirosul şi aroma sunt plăcute, specifice bulionuliu de carne cu legume şi condimente. Preparat „Borş cu burecheti” Aspectul exterior: Servit în farfurie sau oliţă, presărată cu verdeață tocată. Legumele tăiate uniform pai, cartofii bare sau căței care își păstrează forma. Burecheții sunt întregi, la care se vede umplutura prin părți, colțurile de aluat lipite peste umplutură câte două impare şi câte două pare sub umplutură. Temperatura de servire recomandată este 70-75°C. După suprafață: Suprafața bulionului e transparentă, cu steluțe răzlețe de grăsime, în bulion sunt legumele tăiate uniform şi burecheţii, verdeață tocată. După culoare: Bulionul e transparent roșietic, la suprafață steluțe răzlețe galbene sau oranj de grăsime. Culoarea legumelor - naturală, aluatului de burecheti - albă-cremă sau gălbuie. Textura: Produsele sunt pătrunse, moi, uniform repartizate în borșul cu burecheti. Lichidul borșului fără de făină cleisterizată ce putea fi încorporată în borș de pe suprafața paletei sau de pe burecheti. Nu se admit: Gust şi miros străine şi impurităţi organoleptic perceptibile, inclusiv de ingrediente crude, prea sărat, pipărat, prea iute, miros puternic de condimente. Legumele tăiate care nu își păstrează forma. Lichidul borșului cu boțuri de faină cleisterizată. Burecheţii nu sunt întregi, deformați. Umplutură din alt tip de carne. Aspect tulbur.
Conţinut de apă maximum 56%. Substanţe grase (grăsimi) maximum 18,8%. Sare (clorură de sodiu) - 0,2%. Proteine maximum 15%. Aciditate maximum 10%.
|