Anterior | Inapoi la rezultate | Urmator                 Imprimare


Specialitate tradițională garantată.
Detalii pentru Numărul înregistrării: STG-4

       
Numărul de ordine al înregistrării STG-4
Data înregistrării 27.07.2023
Numarul de depozit STG-004
Data de depozit 09.11.2022
Publicarea cererii neexaminate 1/2023
Publicarea STG 8/2023
Denumirea STG Rasol de şuvai
Denumirea va fi însoțită de mențiunea Fabricat potrivit tradţiei din zona Nistrului de Jos, Republica Moldova.
Autorităţile competente să verifice
respectarea prevederilor caietului de sarcini
Organismul de Inspecţie şi Certificare din cadrul Î.S. „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare”, MD
Str. E. Coca nr. 28, MD-2064, Chişinău, Republica Moldova
Solicitant(i) Asociaţia Obştească „Nistrul de Jos - Meleag Natal”, MD
Str. Ştefan cel Mare nr. 94, MD-4239, Tudora, Ştefan Vodă, Republica Moldova
Clasa/Produsul 29 supe.
Descrierea produsului „Rasol de şuvai” are un gust natural plăcut, conferit de combinaţia din amestecul de peşte şuvai din Nistru şi legume, dulce-acriu pronunţat, potrivit de condimentat. După fierbere are aspectul exterior de bulion lichid străveziu roşietic presărat cu verdeaţă şi care include, repartizate uniform, legumele fierte ce îşi păstrează forma, peştele şuvai întreg. Culoarea legumelor fierte e naturală şi a peştelui fiert natural. Mirosul şi aroma sunt plăcute, specifice bulionului de peşte cu legume şi condimente.
Preparat „Rasol de şuvai”
Aspectul exterior: Servit în farfurie sau oliță, presărată cu verdeață tocată, peștele întreg, legumele tăiate uniform ce își păstrează forma.
Se servește la temperatura 75 -85°C).
După suprafață: Suprafața bulionului e transparent roșu, cu steluțe răzlețe de grăsime, în bulion sunt legumele tăiate uniform şi peste şuvai întreg, verdeață tocată.
După culoare: Bulionul e transparent roșiatic, la suprafață steluțe răzlețe galbene sau oranj de grăsime. Culoarea legumelor e naturală, peștele are culoarea specifică peștelui fiert.
După gust: Gustul e plăcut de pește fiert, legume, moare de roșie dulce-acriu, potrivit de condimentat.
După mirosul: Specific de concentrat de pește, legume, moare de roșie și condimente, proaspete, apetisant, fără miros străin.
Textura: Produsele sunt pătrunse, moi, uniform repartizate în rasolul de şuvai, consistență puțin densă.
Nu se admit: Gust şi miros străine şi impurități organoleptic perceptibile, inclusiv de ingrediente arse sau crude.
Legumele tăiate care nu își păstrează forma.
Peștii nu sunt preventiv decapitați şi evisceraţi.
Aspect prea roșiatic, prea multă concentrație de suc de roșii.
Insuficiență de moare şi suc de roșii, abateri de gramajul stabilit.

„Rasol de şuvai” este un preparat lichid, în care se combină prin fierbere legume, peştele şuvai eviscerat, moare şi suc de roşii, condimente şi sare.

27.06.2023 Decizia de inregistrare
Up