Numărul de ordine al înregistrării
|
STG-5
|
Data înregistrării
|
27.07.2023
|
Numarul de depozit
|
STG-005
|
Data de depozit
|
09.11.2022
|
Publicarea cererii neexaminate
|
1/2023
|
Publicarea STG
|
8/2023
|
Denumirea STG
|
Plachie de peşte
|
Denumirea va fi însoțită de mențiunea
|
Fabricat potrivit tradiţiei din zona Nistrului de Jos, Republica Moldova.
|
Autorităţile competente să verifice respectarea prevederilor caietului de sarcini
|
Organismul de Inspecţie şi Certificare din cadrul Î.S. „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare”, MD Str. E. Coca nr. 28, MD-2064, Chişinău, Republica Moldova
|
Solicitant(i)
|
Asociaţia Obştească „Nistrul de Jos - Meleag Natal”, MD Str. Ştefan cel Mare nr. 94, MD-4239, Tudora, Ştefan Vodă, Republica Moldova
|
Clasa/Produsul
|
29
mâncăruri pe bază de peşte.
|
Descrierea produsului
|
„Plachie de peşte” are un gust natural plăcut, conferit de combinaţia din amestecul de peşte (somn/ştiucă/crap) din Nistru şi legume, potrivit de condimentate. Mirosul şi aroma sunt plăcute, specifice legumelor înabuşite cu peşte şi zarzavaturi cu condimente. Preparat „Plachie de peşte” Aspectul exterior: Servită în farfurie plachia e presărată cu verdeață tocată. Peștele e întreg sau gălătuşi ce își păstrează forma, e acoperit cu sosul format, legumele tăiate bare uniform ce își păstrează forma. După suprafață: Sosul, peștele şi legumele formează un compus ne omogen. În sos sunt legumele tăiate uniform şi pește întreg sau bucăți, acoperite cu verdeață tocată. După culoare: Sosul are o culoare roșietică spre portocaliu. Culoarea legumelor e naturală, peștele are culoarea specifică peștelui înăbușit în legume, de unde obține o nuanță roșietică sau portocaliu. După gust: Gustul e plăcut de pește, legume înăbușite, potrivit de condimentat şi sărat. După miros: Mirosul specific de pește, legume înăbușite şi condimente, apetisante, fără miros străin. Textura: Produsele sunt pătrunse, moi, uniforme, suculente. Sosul de legume are o densitate medie. Nu se admit: Gust şi miros străine şi impurități organoleptic perceptibile, inclusiv de ingrediente arse sau crude, miros puternic de frunze de dafin. Legumele tăiate care nu își păstrează forma. Peștii nu sunt preventiv evisceraţi. Aspect: legume prea uscate, tară lichid, arse.
„Plachie de peşte” este un preparat combinat prin înăbuşire din legume şi peşte (somn/ştiucă/crap) eviscerat, la care se adaugă suc de roşii, condimente şi sare. După fierbere are aspectul exterior de sos de culoare roşietică spre portocaliu, presărat cu verdeaţă şi care include peştele acoperit cu legumele înăbuşite. Legumele înăbuşite şi peştele îşi păstrează forma. Culoarea legumelor înăbuşite şi a peştelui înăbuşit sunt naturale. Gustul e plăcut de peşte, legume, potrivit de condimentate. Mirosul şi aroma sunt plăcute, specifice sosului de legume cu peşte şi condimente.
|